Yvonne Veldhuizen

Yvonne Veldhuizen

[caption id="attachment_376" align="alignnone" width="225"]Yvonne van Veldhuizen Yvonne Vóór Mijn Eigen Lijn[/caption]

[caption id="attachment_377" align="alignnone" width="225"]YvonnevanVeldhuizenNA Yvonne Ná Mijn Eigen Lijn[/caption]

Ik was het zat, let wel, spuugzat.


Na jaren van jojoën met mijn gewicht, alle diëten geprobeerd, voor de zoveelste keer geaccepteerd dat ik  tot de zwaardere in deze maatschappij zou behoren, was ik het zat, let wel spuug zat.


Ik zat inmiddels weer boven de 100 kg, voelde me opgeblazen, had een conditie van een slak.


Ik had weer diverse pogingen met minder en anders eten geprobeerd, maar steeds weer kwam de honger en gewoontes om de hoek kijken en ging na een paar dagen de mist in.


Via een advertentie in een weekblad zag ik een advertentie van Jose. Dat wilde ik ook wel.


Snel een  afspraak voor een intake gemaakt. Ik begon immers ook aan een nieuwe baan, en als ik iets aanpak wil ik het ook goed en volledig doen.


Wat ik prettig vond in de begeleiding is dat Jose niet oordeelt. Ik wist zelf ook wel dat ik te dik was.


Ze vertelde  mij duidelijk wat mijn begin situatie was en wat er af zou moeten wilde ik uit de gevarenzone komen.


De begeleiding waren voor mij korte evaluaties, stand van zaken, ingaan op vragen, twijfels en onduidelijkheden en controle gewicht, vet en bloeddruk. Voor mij is deze begeleiding zinvol geweest.


Je kunt de producten ook via internet bestellen en zelf aan de gang gaan, maar dan mis je de persoonlijke motivator, ingaan op medische aspecten en stok achter de deur.


Dat je in fase 1 alleen zakjes met groenten mocht eten was voor mij (achteraf) een uitkomst.  Omdat  “normaal eten” verboden was, de  variatie in producten groot is, ben ik niet in de verleiding gekomen om naar mijn oude gewoontes (tussendoor snaaien) te grijpen.


Tuurlijk heb ik soms ook gesmokkeld als ik een etentje of feestje had. Maar het bleef dan bij die ene avond. De volgende dag pakte ik weer de zakjes.


In het begin vond ik het lastig om groenten mee naar mijn werk mee te nemen. Blijkt dat je veel groenten ook koud kan eten,  dus bakte ik s’avonds voorbeeld champignons met taugé, sperziebonen of (bloem)kool, samen met augurken, komkommer of sla, wat kruiden en een eigen gemaakt sausje (olie en azijn) in een apart flesje. Samen met een soepje had ik dan een goede maaltijd.


Na een aantal weken begonnen enkele collega’s ook s’middags groenten te eten.


Ik ben blij dat ik het dieet heb gevolgd. Ben van maatje 52 naar 42 gegaan. Ben weer gaan sporten, heb meer energie,  heb tijdens het dieet geen honger gehad. Als ik knabbeltrek had, had Jose daar ook iets voor.


Letten op mijn gewicht zal levenslang blijven, maar ik weet het nu goed te controleren en corrigeren.


Omdat ik na het dieet o.a. een dubbele kont had (zit op sommige plekken ruim in mijn vel) heb ik mezelf een body contour wrap cadeau gedaan.


Na de 2e behandeling voelde ik mijn dubbele kont niet meer. Volgende week mijn 3e behandeling en dan zit ik weer strakker in mijn pak/vel.


Yvonne Veldhuizen, Kaatsheuvel.

Reactie plaatsen