William van der Heijden

William van der Heijden

[caption id="attachment_352" align="alignnone" width="225"]William van der Heiden William Vóór Mijn Eigen Lijn[/caption]

[caption id="attachment_353" align="alignnone" width="225"]WilliamvanderHeidenNA William Ná Mijn Eigen Lijn[/caption]

De eerste reden om met afvallen te beginnen was dat ik een aantal mooie pakken in de kast had hangen die ik niet meer aankon.


Ik vond het zonde om deze weg te gooien.


Ik zag de advertentie in de “Waalwijker” en dacht niet geschoten is altijd mis. Toen keek op de site en werd steeds enthousiaster en heb opgebeld om een afspraak te maken.


De uitleg was goed en de beloften hoog. Ik dacht dat ga in nooit halen.  Jose gaf als advies mee (en dit is goed bij me blijven hangen): Als je 100% inzet krijg je 300% terug, maar als je 95% inzet krijg je 30% terug en dit is waar.


In de eerste fase ben ik streng begonnen. Het was wennen, met name om dat ik een baan heb waarbij je zo nu en dan moet uit gaan eten met klanten e.d. Als ik dan uit ging eten bestelde ik, in eerste instantie, dan een salade zonder dressing en at ik alleen de sla op. In een later stadium bestelde ik nog steeds hetzelfde (ook zonder dressing), maar dan at ik alles op, met uitzondering van de croutons e.d.


Als ik op kantoor zat, kon ik het regime goed aan, mede omdat je je eigen eten kon eten, en dan zat er een goede regelmaat in. Ik moest wennen aan het vele water drinken, maar op kantoor ging dit goed. Ik maakte ’s avonds ervoor mijn middageten klaar (omdat wij alleen een kantine hebben die snacks kan serveren). Meestal een bak met sla met daarin gesneden zure augurken (of wat azijn), in een later stadium aangevuld met garnalen of zalm snippers. Op de zaak had een klein flesje olijfolie staan en een potje zout en peper. Daarnaast maakte ik ’s avonds of een omelet of een pizza (zie recept hieronder). Op de zaak zette ik dit ’s ochtends in de koelkast en tussen de middag at ik het koud op. Eventueel nam ik een kant en klare drink na om wat zoetigheid te hebben. Om 4 uur nam ik een zakje nootjes (geen gewone maar van Jose) samen met een blikje cola light. ‘s Avonds maakte ik dan een maaltijd klaar, met chili of iets dergelijks en maakte dan ook tegelijk tijd het eten voor de middag erop klaar. Honger heb je echt niet.


Het gewichtsverlies ging magistraal. In het begin (wanneer je de motivatie het hardst nodig heb) viel ik goed af. Later, mede om dat ik zo nu en dan smokkelde, iets minder. Onderweg ben ik nog ziek geweest (bronchitis) en heb daarbij wel gezondigd tegen het dieet om een beetje aan te sterken.


In het begin dronk ik veel cola light (hele flessen), totdat ik hoorde dat dit het proces van afvallen kon afremmen. Ik heb dat wel gemerkt in de snelheid van gewichtsverlies.


Ik ben begin mei 09 begonnen en ben tot midden augustus 09 doorgegaan, waarna ik weer, in fasen, normaal ben gaan eten. Ik krijg van mijn omgeving niets als complimenten, wat mooi is meegenomen. Ik kan nu weer in al mijn pakken, zelfs mijn trouw pak en ben daar het meeste trots op.


William van der Heijden, Drunen.

Reactie plaatsen