Roos Broekmans

Roos Broekmans

[caption id="attachment_171" align="alignnone" width="225"]RoosBroekmansVOOR Roos Vóór Mijn Eigen Lijn[/caption]

[caption id="attachment_172" align="alignnone" width="225"]RoosBroekmansNAEENJAAR (3) Roos Ná Mijn Eigen Lijn[/caption]


Roos na één jaar "stoppen" met Mijn eigen Lijn: (24-04-2012)


Vorig jaar april heb ik de opbouwfase van Mijn eigen Lijn afgerond.


José heeft mij gevraagd om op papier te zetten hoe ik dat gedaan heb.


Het heeft me eigenlijk niet zoveel moeite gekost, ik heb me gewoon gehouden aan de spelregels van Mijn eigen Lijn, dus weinig koolhydraten en meer eiwitten. Ik heb nog een aantal maanden een maal per dag een product van Mijn eigen Lijn gebruikt en verder zo goed als normaal gegeten en ja, na de vakantie zat er wel 2 kg bij, maar door dan weer eventjes een paar dagen goed de teugels aan te trekken lukte het weer om die er snel af te krijgen.


Om jullie een idee te geven even een voorbeeld van mijn eetgewoontes:


Ontbijt: 150 gram Optimel kwark met een lepel gewone muesli, glas water.


Tussendoor bij de koffie een reep uit het assortiment van José en 2 koppen zwarte koffie.


Lunch: 2 sneetjes koolhydraat arm brood met 30+ kaas,  rauwkost en opkikkertje (bouillon).


Tussendoor een appel of iets dergelijks, kop thee met droog koekje.


Diner: Veel groenten, rauwkost kip, rundvlees of vis en soms klein aardappeltje. Als ik pasta of zo eet, meng ik dit niet door elkaar , maar pak een eetlepel pasta of rijst en serveer de saus of groente er apart bij.


Ik neem altijd een portie sla bij de maaltijd en doe daar olijfolie met kruiden doorheen.


Rond 20 uur een kop koffie met een  koekje ( heeft José een groot assortiment van) en een klein potje optimel yoghurt.


In het weekend neem ik gerust een paar wijntjes en eet b.v wat zoute stengels of een klein bakje light chips. Soms ga ik uit eten, maar dan neem ik nooit een toetje, maar een lekkere kop koffie.


Verder hou ik mijn gewicht goed in de gaten en neem maatregelen als het uit de hand loopt. 3 a 4 keer per jaar stap ik bij José op de weegschaal en hou zo de vinger aan de pols.


Ook na het behalen van je streefgewicht is het met een bijna normaal eetpatroon mogelijk om je gewicht zo op peil te houden.


Kortom, gewoon doen!!


Roos Broekmans, Drunen.


 


Roos net klaar met Mijn eigen Lijn programma:


"O ja, voor diegenen die net als ik toch wel graag een lekker koekje bij de koffie willen.... "


"In december was het al begonnen, er moest iets aan die overtollige kilo’s gedaan worden.


De knoop van mijn broek was niet meer dicht te krijgen en er moest zelfs knoopsgaten elastiek aan te pas komen. Ook wilde ik eigenlijk erg graag stoppen met roken! Maar dat had me bij een vroegere poging al meerdere kilo’s gekost, dus......


In de Maasroute was ik al vaak de advertentie van Mijn eigen Lijn tegengekomen. Dus heb ik begin januari toch maar eens gebeld met José en de situatie voorgelegd, zij vond het juist heel goed om het stoppen met roken te combineren met het Mijn eigen Lijn programma.


Na een heel uitgebreid intake gesprek, waarbij ik flink schrok van de uitkomsten van de gewichts-analyse ben ik vol goede moed aan het programma begonnen.


De eerste week was best pittig, maar wel vol te houden zonder enig hongergevoel. Het is even uitvogelen welke producten jou het best bevallen. Mijn favorieten waren de stracciatella en rode vruchtenyoghurt en de caramelpudding. Vooral ook de aanbevolen groenten en sla maakten dat het goed vol te houden was. De begeleiding van José is ook top, je kunt haar altijd bellen of mailen met vragen. En de wekelijkse gewichtscontroles stimuleren je ook, want echt waar, iedere week was er weer wat af!! Na het doorlopen van de verschillende fases, ben ik nu aan de laatste opbouwdag bezig en ben inmiddels wéér afgevallen, geweldig! En....door het volgen van het Mijn eigen Lijn programma waar ik nogal druk mee was heb ik erg weinig moeite gehad om te stoppen met roken! Huidige stand van zaken op 6 Januari zijn het er inmiddels ... kg geworden! Ik mag het aantal kilo's niet noemen van de Voedsel en Warenwet en dat respecteer ik ook.


O ja, voor diegenen die net als ik toch wel graag een lekker koekje bij de koffie willen, heeft José verschrikkelijk lekkere chocolade koekjes. Kun je toch gezellig mee doen tijdens de koffie.


Ik hoop dat ik door dit relaas twijfelaars kan overhalen om er toch aan te beginnen en wens iedereen veel succes bij het volgen van het programma."


Roos Broekmans,   Drunen.

Reactie plaatsen