Maikel Damen

Maikel Damen

 

Ik zie in mijn beroep veel problemen met Diabetes Mellitus en vaatproblemen en dan ga je toch nadenken. De kans met mijn (over)gewicht geeft daar wel een vergroot risico op..

 

Al jaren liep ik rond met fors overgewicht, dat gezien mijn vak als orthopedisch schoenmaker met veel bukken niet handig was.
Toen ik in februari 2017 mijn eigen zaak in schoenreparatie erbij opstartte, werd ik toch geconfronteerd met mijn gewicht en alsmede daardoor mijn fitheid en uithoudingsvermogen.
Hardlopen ging niet meer, want daar ik kreeg ik lichamelijke klachten door.
Fitness heb ik geprobeerd maar dat was niks voor mij.
Ik zie in mijn beroep veel problemen met Diabetes Mellitus en vaatproblemen en dan ga je toch nadenken. De kans met mijn (over)gewicht geeft daar wel een vergroot risico op.
Toen ik tijdens mijn werk een klant hielp en het daarover had, begon die over Mijn eigen Lijn van José van den Hoven.
Mijn klant was razend enthousiast en was al behoorlijk wat afgevallen. Zelf had ik toen zoiets van, misschien is dat wat maar ik kan het zelf ook wel.
Ik ben toch maar eens op de website gaan kijken en heb het in mijn achterhoofd gehouden.
Het werd steeds moeilijker om in de reguliere winkels kleding te kopen en dat begon wel te knagen.
Tijdens de zomervakantie heb ik uiteindelijk er toch voor gekozen om een afspraak te maken bij Mijn eigen Lijn. (dit omdat ik de vakantiefoto`s had bekeken..)
Na een introductiegesprek met José was ik er van overtuigd dat dit iets voor mij was.
Ik had als doel voor mezelf gezet dat ik op oudjaarsavond pas zou eten en drinken wat ik wilde en dat ik vanaf 6 augustus aan het dieet zou beginnen.
De eerste 2 weken waren wel wennen omdat ik goed moest plannen wanneer, hoe vaak en wat ik moest eten. Er was zoveel keus in producten!
En ik was telkens bang dat ik honger zou krijgen, maar dat viel reuze mee.
Uiteindelijk was ik na 2 weken al 10 kg kwijt. Dat gaf een behoorlijke stimulans.
Ik kreeg er zin in, want ik had géén honger en de kilo`s vlogen eraf.
Het eten werd ook steeds lekkerder. Mijn vrouw is een keukenprinses en verzon heel veel verschillende gerechten die ik wel mocht hebben. Daarnaast kreeg ik ook door wat ik aan producten lekker vond.
Het afvallen ging zo snel dat ik half september met hardlopen ben begonnen (samen met mijn vrouw en Evy).
Door de rustige opbouw van hardlopen en de afname van het gewicht ging het steeds makkelijker.
Ik weet nog dat ik in het begin dacht dat het moeilijk zou zijn om geen vlees, vis en brood te kunnen pakken, maar dat bleek gelukkig niet zo te zijn.
Inmiddels ben ik in week 14 beland en heb al een paar keer wat vis op en een paar glaasjes champagne; je moet ook wat te vieren hebben hé ;-)
De kilo’s blijven er af gaan en het hardlopen wordt steeds leuker, en ik heb ‘s avonds veel meer energie over.
Mijn doel dat ik voor ogen had komt steeds dichterbij. Ik kan niet wachten om te leren hoe ik op gewicht kan blijven en dat duurt niet lang niet meer..
Wordt vervolgd!

Maikel Damen, Waalwijk.
Reactie plaatsen