Fini van Breugel en Jan de Jong

Fini van Breugel en Jan de Jong

Februari 2015:

Mijn man kreeg tijdens zijn jaarlijkse diabetes controle van de arts te horen dat zijn gewicht nu toch écht te hoog was en daarmee ook de bloedsuikerwaarden. De dokter gaf als optie een maagoperatie. Maar dat was voor ons niet aan de orde. Nare ervaring in de directe familie lag hieraan ten grondslag.

Toen kwam het advies van hem om naar Mijn Eigen Lijn te gaan. Een hele korte uitleg wat het betekent en omdat ikzelf ook (veel?) te zwaar was besloot ik om mee te doen.

Eerst wat sceptisch op het internet gaan zoeken en toch maar gebeld en een afspraak gemaakt. Het gesprek met de dokter was op dinsdag. Vrijdag hadden we de afspraak bij José en zaterdags zijn we begonnen. Ondanks het feit dat we beiden vlak daarna jarig waren en een ronde verjaardag zouden vieren. Er is altijd wel een smoes om het uit te stellen. Zeker als je een berg ziet!

We zijn nu bijna 4 maanden verder en hebben zowat bereikt wat we wilden. We zijn een lopend reclame bord voor Mijn Eigen Lijn, en met name voor José. Zij legt de verantwoording daar waar het hoort: bij onszelf.

Ze houdt je gezondheid ook heel goed in de gaten. Al na drie weken hoefde Jan geen insuline meer te spuiten! En nu nog steeds niet. Hij voelt zich prima en de volgende diabetes controle is geweest en we zijn TROTS!

Ik hoefde minder af te vallen en José waakt ervoor dat ik niet té mager ga worden. Jan draagt nu mijn spijkerbroeken (en die zitten hem té ruim!) en ik heb een nieuwe garderobe aan ‘moeten’ schaffen. Van maat 46 naar maat 40. Lastig hoor, want je hebt geen idee wat je maat nu is, na al die jaren XXL nodig te hebben gehad. Ik kan nu ineens ook naar de winkels waar ze ‘normale’ maten hebben. LEUK!

De maaltijden zijn ontzettend lekker en er is voldoende variatie. Ik ben een goede kok maar de smaak van de maaltijden zijn bijna lekkerder dan mijn eigen gerechten. Niet leuk om toe te geven, maar dat maakt het allemaal makkelijker om het vol te houden.

Veel groenten eten is voor ons ook geen straf en als we dan toch eens trek hebben, nemen we zo’n lekkere reep of een shake.

Eind mei 2015

Het is heel goed te doen en met de 100% inzet hebben wij inderdaad de 300% resultaat geboekt. We zijn toch een aantal keren uit eten geweest en hebben van wat korte vakanties genoten. En de goede keuzes gemaakt!

Het zal niet moeilijk zijn om op gewicht te blijven, denk ik, want het systeem zit nu in ons hoofd. De verleidingen zullen wel eens groot zijn, maar dan grijpen we gewoon weer terug.

Fini van Breugel en Jan de Jong

Waalwijk.

[caption id="attachment_578" align="alignnone" width="225"]FinivanBreugelVOOR (1) Fini Vóór Mijn Eigen Lijn[/caption]

[caption id="attachment_580" align="alignnone" width="225"]IMG_5690[1] Fini Ná Mijn Eigen Lijn[/caption][caption id="attachment_583" align="alignnone" width="225"]IMG_5693[1] Fini en Jan ná Mijn Eigen Lijn[/caption]

[caption id="attachment_579" align="alignnone" width="225"]Janvan BreughelVOOR.jpg Jan Vóór Mijn Eigen Lijn[/caption]

[caption id="attachment_581" align="alignnone" width="225"]IMG_5691[1] Jan Ná Mijn Eigen Lijn[/caption] 
Reactie plaatsen