Anja

Anja

Anja AnjaNA.jpg 002 (1)


Ik wist niet wat ik zag, wat was ze slank geworden…. 


In augustus 2006 kwam ik, na een paar maanden elkaar niet gezien te hebben, José van den Hoven-van Iersel tegen. Ik wist niet wat ik zag, wat was ze slank geworden! En dat voor iemand die werkelijk alles al had geprobeerd met allerlei diëten. Alles mislukte bij haar, dus dit moest wel iets speciaals zijn. Ik werd daar zo enthousiast van dat ik zelf wilde beginnen ermee, want er moest zeker 20 kilo af en ook ik had alle diëten al gehad.


Ik startte 1 september met “Mijn eigen Lijn”. Het vloog eraf, ik zag meteen resultaat na de eerste week. Mijn dochter Lara van 12 jaar zag dat zo aan en die vroeg zich af of zij niet mee kon doen. Ze zag dat ik lekker kon eten en toch gewicht verloor al de eerste week.


Ze was aardig aan de zware kant en werd daarom ook al 8 jaar lang gepest op school. Samen zijn we toen verder gegaan. Het viel ons eigenlijk reuze mee, we zagen de weegschaal elke week weer minder aangeven, kijk dat stimuleert, geen ellenlange diëten waarbij je blij mag zijn met een halve kilo in de week, nee, lekker 2-3 kilo minder zien per week.


Mijn dochter heb ik op de minder strenge fase meteen gezet dus dat ging ook wat minder hard. Meteen met vlees en vis. Beetje alles aangepast aan een jong kind. De maaltijden die we hadden vonden we lekker en gevarieerd, we hadden voldoende variatie in lekkere dingen. Van omeletjes, soepen en pannenkoeken tot warme maaltijden, lekkere toetjes en heerlijke repen. Variatie volop.


Vol trots hebben we voor Lara in december een nieuwe garderobe aangeschaft! Van maat 44 naar 38-40 en dat voor een kind van 12, dat was echt fantastisch. Ik had zelf ook niet te klagen, een paar kledingmaten. Van de maat 46-48 naar maat 40-42! Het fijne van dit dieet is dat je vel ook meteen strakker wordt, je vel gaat niet blubberen maar corrigeert meteen mee.


Wat ik heb geleerd is inderdaad anders te eten, anders met koolhydraten om te gaan, vaker een visje op het menu te zetten. Maar het allerbelangrijkste vind ik tot nu toe: dat mijn dochter niet meer gepest wordt, ze leuke kleren kan dragen en uitstekend in haar vel zit.


Hetzelfde geldt voor mijzelf. Je voelt je aantrekkelijker en lekkerder in je vel en in je kleren. De verrassing was dan voor mijn man ook groot toen hij na een paar maanden uit het buitenland terugkwam en niks wist van onze diëten. Hij trof op Schiphol ineens een veel slankere vrouw aan en thuis een slanke dochter. Het was moeilijk om dat voor ons te houden, maar de verrassing was des te groter.


Trots was hij op ons dat we dat in die korte tijd hadden bereikt. En we waren trots op onszelf. Het heeft uiteindelijk ons hele leven positief veranderd en dat terwijl het allemaal een stuk minder moeite kost dan met welk ander dieet ook. Ik kan het eenieder aanraden.


Voor de kosten hoef je het niet te laten, want ik had nagenoeg geen boodschappen verder nodig buiten wat verse groenten, dus die kosten kan je tegen elkaar wegstrepen.


Daarnaast zijn we super begeleid en gestimuleerd door José en ben ik heel blij met haar prachtige praktijk waar mensen echt geholpen worden. Het fijne van de praktijk is dat José heel flexibel is met haar tijden, iedereen kan op het tijdstip terecht dat het beste uitkomt, ze zal altijd een oplossing zoeken.


Anja. (moeder van Lara)

Reactie plaatsen