Eet je slank zonder hongergevoel met dit gratis e-book!
Direct Toegang
X
Eet je slank zonder hongergevoel met dit gratis e-book!
50% Complete
Zet de stap naar jouw gezonde gewicht, zonder hongergevoel!

Page content

Recepten

RECEPTEN

Hierbij volgen een aantal recepten die door de klanten zelf zijn bedacht en waarmee we anderen weer op creatieve gedachten kunnen brengen:

TIP:
Bij last van (beginnende) obstipatie twee eetlepels Truffel-, Chili-, of knoflookolijfolie, kokosolie
of andere olijfolie met een smaakje over beschuit naturel of cacao of de baquette toast verdelen en even in laten trekken.
Heel smakelijk en het werkt echt.
Groetjes Annelies

TIP:
Ik ontdekte vandaag dat ook de toegestane sojamelk zich in een melk opschuimer prima laat opschuimen. In combinatie met een espressokoffie en een vleugje cacaopoeder (aangevuld met een glas water) maak je een heerlijke cappuccino. Hartelijke groet – Maarten

TIP:
Eén of meerdere broodje(s) kun je als stokbroodje(s) bakken en als zodanig gebruiken bij de B.B.Q. Ofwel je bakt er dus meerdere tegelijk! Het is meteen een proteïnerijke maaltijd (dus minder aanvalshonger tijdens de b.b.q.;-); bovendien kun je het ook invriezen en later meenemen (b.v. naar je werk). Toevoegen van pesto kruiden of andere kruiden is toegestaan. (heerlijk!)
En tip voor de b.b.q.: rijg eens wat halve champignons aan een spiesje met wat verschillende kleuren paprika erbij; kruiden met b.b.q. kruiden of peper en zout en lekker bakken: Lekker!
Met je eigen (stok) broodje gedoopt in wat (kruiden)-olie een ware smulpartij en….geoorloofd!
En kun je niet zonder ’n wijntje: neem dan droge witte wijn met flink wat ijsklontjes….of wat champagne (of een half glaasje rode wijn), maar hou het beperkt, want grenzen worden daarna makkelijker overschreden…..
Succes!

ASPERGESALADE

Ingrediënten (voor 2 personen) :

• 200 g asperges
• zout, versgemalen peper
• ¼ theelepel Tagatesse zoetstof
• 1 eetlepel citroensap
• 1 mespunt mosterd
• 2 eetlepels olijfolie
• 100 g gemengde sla

Bereidingswijze:
Was de asperges, schil ze en breek of snijd het houtachtige uiteinde eraf. Kook de asperges in ruim kokend water met wat zout en de zoetstof in een 15-tal minuten gaar. Laat de asperges uitlekken en afkoelen in een vergiet en snijd ze daarna in stukjes van 2 à 3 cm. Klop in een kommetje de vinaigrette van mosterd, olie, citroensap, zout, peper. Was de sla en slinger de bladeren droog in een slacentrifuge. Verdeel de sla over 2 kleine borden en sprenkel er een beetje vinaigrette over. Schep de rest van de vinaigrette door de asperges. Verdeel de asperges over de sla en serveer direct.
Heerlijk met crostini toastjes of grissini (soepstengels).

Smakelijk!

En:
Wat dacht je er van om de champignonsoep (of aspergesoep, of andere soepen), niet zo dun te maken zoals soep behoort te zijn, maar wat gebonden met minder water, zodat het als heerlijke saus gebruikt kan worden over de broccoli, bloemkool of asperges?

 

Hoi José,

Omdat ik een bak sla mee naar mijn werk een probleem vindt maak ik vaak andere groentes klaar.
Wat snel klaar is en lekker:

Courgette in plakken van 1 cm bakken (olijfolie), bestrooien met zout, citroensap en tijm. Hiernaast een bakje champignons bakken.
Deze 2 samen met klein beetje sla (rucola) in bakje meenemen.
Lekker met soep ernaast.

Bloemkool roosjes (kleine) even kort koken (2 minuten)
Wok pan verhitten met olijfolie. Hierin de bloemkool doen met zout, djahe, ketoembar en laos. Even aanbakken (5 min). Lekker met warme komkommer (even kort in wok pan meebakken (2 minuten)) en/of taugè. Als je het te droog vindt, een tomaatje in stukken meebakken. Is koud ook lekker!
Je kunt i.p.v. Indische kruiden ook groene (verse) kruiden gebruiken.

Hiernaast doe ik veel groenten (die de rest van het gezin eet) in de wok. Met kruiden is dit lekker bij de warme maaltijden, maar ook om de volgende dag koud mee te nemen naar mijn werk.

Ik ben benieuwd naar de andere recepten
Groetjes Yvonne

 

Nog een recept:

Bak een broodje van Mijn eigen Lijn, snij hem door
Doe een pizzasaus zakje (aangemaakt) op de onder en boven kant
Beleggen met blaadjes sla, plakjes komkommer en radijs
Dicht vouwen en smullen maar

Groeten, Miranda

 

Hallo José,

Ik heb een recept voor je voor een heerlijke maaltijd.

Benodigdheden:

champignons
diepvries bladspinazie
peper,zout,nootmuskaat,knoflookpoeder
zakje omelet (bacon of kruiden of kaas of welke smaak dan ook)

Koekenpan met beetje olie insmeren, champignons bakken, ontdooide spinazie erbij, zout, peper, knoflookpoeder en nootmuskaat erbij,
spinazie goed verdelen.
Omelet massa er voorzichtig overheen gieten, op een zacht vuurtje bakken tot de bovenkant droog is.
Een bord erop en dan omkeren en de andere kant bakken tot het mooi goudbruin is.
En dan…. smullen maar !

Groetjes van Mieke

 

Hallo Jose,

Gisteren had Huib Pizza als diner. Zoals je weet mis ik dit nogal. Dus creatief bezig geweest. Misschien een tip voor de andere afvallers:

Neem 2 of 3 Mijn eigen lijn toast naturel, besmeer met 20+ smeerkaas (1gr. Koolhydraten)
Bak champignons bruin met verse peterselie zout en peper
Voeg 2 eiwitten toe meng met de champignons en leg dit op de belegde toast.
Et voila pizza Mijn eigen lijn.
Echt héél erg lekker!

En dit kan natuurlijk ook met pannenkoek naturel of broodje (plat bakken)…..

Groetjes, Yuka.

 

Hoi José,

Paprika soep

1 grote of 2 kleine groene paprika’s
wat bleekselderij
groentebouillontablet
versgemalen peper en andere kruiden
eventueel taugé

Snijd de paprika in stukjes en doe deze in een pan. Voeg gesneden bleekselderij toe.
Doe hierbij een halve liter water en het bouillontablet.
Laat het geheel gaar koken.
Maal alles fijn in een blender of met een staafmixer.
Voeg een zakje Mijn eigen Lijn soep naar keuze toe en voeg de peper en kruiden toe.
Nog even in de blender en voeg hierna eventueel taugé toe.

Salade Taugé/Champignons

1 eetlepel olijfolie
knoflookpoeder
gemberpoeder
peterselie
½ eetlepel koolhydraat arme sojasaus
1 ½ eetlepel knoflookazijn
versgemalen peper
zout
taugé
100 gram champignons

De champignons schoonmaken, halveren en in kleine plakjes snijden. Even in olijfolie aanbakken.
De taugé even meebakken.
Een dressing maken van de andere ingrediënten en dat even meebakken.
Garneren met peterselie en 1 pakje tomaat .

Groetjes, Irma.

 

Maaltijdsoepen:

Thaise kippensoep

Blancheer of wok een handvol fijngesneden prei, champignons, een kwart rode paprika in kleine stukjes (het oog wil ook wat) en flink wat taugé –op het laatst toevoegen, zodat hij knapperig blijft -. Beetje zout, zwarte peper en koolhydraat arme sojasaus erbij. Kippensoep bereiden zoals op de verpakking staat en de groenten erdoorheen roeren. Eventueel kunnen ook nog wat gare stukjes sperzieboon toegevoegd worden, maar let op de totale hoeveelheid beperkte groenten. Soep afmaken met beetje klein geknipte bieslook.

Overigens smaakt dit groentemengsel ook heerlijk in een kruiden omelet gerold als wrap.

Witlof/aspergesoep

Natuurlijk zijn in de aspergesoep verse asperges het lekkerst. Maar omdat die slechts een beperkte periode te krijgen zijn, is witlof een lekker en goedkoop alternatief.
Witlof kleinsnijden en in een klein beetje water kort koken. Het kookwater gebruiken om de soep aan te maken.

Oudhollandse groentesoep

Restje gekookte bloemkool van de vorige dag in piepkleine roosjes snijden. Flink wat bleekselderie kleinsnijden en kort koken tot beetgaar. Kookvocht gebruiken voor het aanmaken van de soep. Eventueel paar gare boontjes erbij. Afmaken met beetje peterselie. Let op de totale hoeveelheid beperkte groenten.
Dit groentemengsel smaakt ook goed in de kippensoep.

Groetjes,
EvE 21-8-2008

Maaltijdsoep voor twee personen:

In wok pan klein beetje water doen, daarin wat prei smoren.
Stukje courgette klein snijden en toevoegen.
In andere droge pan fijngesneden champignons bakken, goed blijven roeren.
Wat taugé bij prei en courgette doen.
Pakje kippensoep en tomatensoep met water mengen en toevoegen.
Op het laatste de champignons toevoegen.

Variatie: een omelet naar keuze bakken en kleine stukjes snijden, in bord leggen en soep eroverheen scheppen.

Indische Roerbakgroenten met omelet:

Wok pan opzetten met wat water, hierin fijngesneden prei en spitskool (samen niet meer dan 200 gram) smoren. Fijngesneden Chinese kool en courgette toevoegen en mee smoren. ¼ flesje koolhydraat arme sojasaus toevoegen. Champignons toevoegen (het lekkerste is de champignons eerst in een droge koekenpan al roerende bakken. Dan de volgende Indische kruiden toevoegen: 1 el Sereh, 2 thl Laos, 1 thl Trassie, 1 el Djinten (komijn), 2 thl Kentoer en 2 thl Koriander, peper en een beetje zout. Op het laatste de taugé toevoegen. Deksel op de pan en laten garen.
Omelet bakken en in reepjes/blokjes snijden.
Omelet op bord doen en daar de groenten opscheppen.

Heerlijk broodje:

Broodje bakken.
2 Eieren pellen, van geel ontdoen en fijn snipperen. 1,5 zure augurk fijn snipperen en bij het ei doen.  1 thl koolhydraten arme mosterd toevoegen, wat peper en zout en lekker door elkaar mengen.
Broodje doorsnijden en de eiersalade erop.

Bloemkool:

Bloemkool gaar stomen. Kaas omelet bakken. Champignons roerbakken in een droge koekenpan, op het laatst zout en peper toevoegen. Champignonsoep klaar maken met de helft minder water zodat het een saus wordt i.p.v. een soep.
Bloemkool op bord scheppen, hierover de fijngesneden kaas omelet doen dan de saus erover scheppen en de gebakken champignons strooien.

Verse asperges:

Asperges koken volgens normaal recept.
Aspergesoep met helft minder vocht klaar maken zodat het een saus wordt. Kruiden omelet bakken en fijn snijden.
Asperges op bord leggen, omelet erover verdelen en aspergesaus erover scheppen.

Rauwkostsalade:

Fijnsnijden en door elkaar doen:
IJsbergsla, komkommer, rode kool, courgette, venkel, asperges uit pot, witlof en eventueel wat rauwe andijvie en/of spinazie. Champignons roerbakken in een droge koekenpan, aflaten koelen en door de salade scheppen.
Dressing: 2 el olijfolie, dan kruiden naar smaak erdoor.
Voorbeeld: Hot Barbecue of Herbes de Provence met peper of van Fair Trade de african dipper zoet pikant of andere kruidenmengsels zoals de dippers van Oil & Vinegar.
Dressing: 1 el Puget olijfolie, 1 dessert lepel Zaanse light mayo, 1 thl mosterd en peper naar smaak. Met deze dressing is ook lekker wat fijngehakte zure augurken door de salade te snijden.

Komkommersoep:

1 tablet visbouillon  (0,5 g koolhydraten, 1 g eiwitten en 2 g vet), halve liter water aan de kook brengen. Toevoegen twee geschilde en van zaadlijsten ontdane komkommers. Zachtjes laten pruttelen en kruiden toevoegen: Kruidenbuiltje voor kippenbouillon, peper, zout, tabasco naar smaak. Kruidenbuiltje eruit halen en met staafmixer alles pureren.

Groetjes, Irma.

 

Een heerlijke variatie op de warme Parmentier schotel, lekker op een warme zomerse dag:

Bereid de Parmentier zoals u gewend bent. U mag meerdere porties tegelijk maken en later in de koelkast bewaren voor een volgende dag.
Af laten koelen en in de koelkast zetten tot u de koude schotel wilt gaan maken.

Snijd 2 augurkjes, 1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes, schep dit alles door de afgekoelde Parmentier.
Je kunt eventueel ’n beetje azijn of een klein beetje citroensap erbij doen voor een frisse smaak.
Zout (naar smaak) en peper toevoegen.

Op een bord wat sla doen, daarop het mengsel Parmentier, je kunt in het midden een bolletje maken en bestrijken met een, heel klein beetje (!)vetarme , koolhydraat vrije mayonaise, eventueel bestrooien met paprikapoeder, of andere kruiden.
Fase 1) afmaken met bijvoorbeeld gekookte asperges, een stukje tomaat, een gekookt eitje zonder eigeel, stukjes komkommer, opengesneden augurkje, kappertjes e.d.
Fase 2) wat vis, rivierkreeftjes of garnaaltjes, sardientjes of een ansjovis, asperges.

Gegrilde courgette met groentesoep:

De courgettes (met schil) in dunne plakken snijden (bv met een kaasschaaf).
Vervolgens grillen op de platen van tosti ijzer. Beetje Sesamolie erop, plakjes courgettes erop. Zorgen dat het goed heet is vóór de courgettes erop gaan.
Intussen groentesoep maken (gebonden groentesoep maaltijd).
Als de courgettes mooie grillstrepen hebben, toevoegen aan de soep.

Gevulde tomaten:

Zakje Parmentier gehakt klaarmaken. Even in de pan, wat zout en peper toevoegen.
Stevige vleestomaten uithollen. “Vulling” van de tomaten bij het gehakt voegen.
De vleestomaten vullen met het gehakt. Beetje (gemalen, groene) Zwitserse kaas eroverheen.
20 minuutjes in de oven.

groetjes, Nina.

 

Hoi Jose, Hierbij stuur ik mijn recept van mijn witlofsalade. 1 rauwe witlof (zit meer smaak aan dan sla), 1 tomaat, 3 zure augurken, komkommer gebakken champignons en eigenlijk alles wat je lekker vindt kun je erdoor doen. Je maakt alles klein en husselt alles door elkaar. Dan doe je daar wat zout, peper (naar eigen smaak)bij. 1 eetlepel olijfolie, citroensap en van allerlei kruiden… En smakelijk eten… Groetjes Marie-Christine.

 

 

Eet smakelijk !