Marleen Jansen viel af met Mijn Eigen Lijn

7 kledingmaten kleiner!!

Lees haar verhaal

Tegen de diëtiste in het ziekenhuis die tegen mij zei: ‘Ik weet zeker dat ik u terugzie voor een operatie,“ zou ik willen zeggen: "Kijk me nu eens en dat zónder maagverkleining!"


Vorig jaar maart woog ik 149 kilo en had ik veel problemen: hoge bloeddruk, vocht vasthouden, weinig lucht, niet meer goed kunnen lopen en ik zat werkelijk vast in de bekende vicieuze cirkel. Dus zag ik maar één oplossing: een onomkeerbare maagverkleining; dan zou ik vanzelf wel afvallen dacht ik.


Bij mij is de operatie niet gelukt vanwege een te grote lever. De chirurg vertelde me na de operatie:  “Mevrouw, gaat u eerst maar eens 20 kilo afvallen en dan kijken we verder”. Daar kon ik mee naar huis en dacht bij mezelf: dan doe ik het zelf wel. De eerste 20 kilo gingen er langzaam af tot 129 kilo, maar er moesten er nog veel meer af en ik realiseerde me dat ik hulp nodig had, niet door een operatie, maar door goede adviezen, aangevuld met producten. Ik ben op internet gaan zoeken en de site van Mijn Eigen Lijn tegen gekomen. Kritisch, zeer kritisch was ik. Ik heb nooit geloofd in deze vorm van afvallen, maar wat ben ik blij dat ik doorgezet heb en José heb gebeld.


Goede uitleg gehad en voor het eerst geloofde ik dat het me ging lukken. Voeg daarbij de verhalen van anderen op de site van Mijn Eigen Lijn, die het gelukt was, heeft me werkelijk over de streep getrokken. Ik heb zo dikwijls gedacht: ik wil dat er iemand zegt: “Dit mag je op een dag eten“ en het wat betreft alle toegestane voedingswaarden uitgezocht was en dat is nou precies waarom Mijn Eigen Lijn zo’n goed concept is. Weten wat je mag en je daar aan houden was zo gemakkelijk.


Ik heb geen moment moeite ermee gehad. Als je het goed volgt, dan heb je echt geen honger en val je toch af, ik weet nog de eerste week 3 kilo. Ik wist niet wat me overkwam en geloof me, ik bleef afvallen en heel goed in mijn vetverbranding zitten en nu na ruim 6 maanden héél veel kilo's kwijt..


Het mooie van het concept /José is dat zij door te luisteren en te adviseren en aanbieden van tips heel subtiel de verantwoordelijkheid van je eten bij jezelf terug legt. Je bent uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor hoe je hiermee omgaat en wat je wel/of niet zondigt en dat maakt dat je je ook heel sterk kunt voelen en enorm gemotiveerd raakt, zeker als je alleen een daling van je gewicht ziet. De weegschaal werd mijn beste vriend.


Wat ik als erg fijn en nuttig ervaren heb is het bewust worden van mijn eigen eetpatroon en daar ga ik in de toekomst zeker profijt van hebben, want ik sta zelf aan de basis van mijn gewicht. Ik heb de touwtjes in handen. Wat ik ervaren heb in deze maanden: weer normaal de trap op kunnen lopen i.p.v. kruipen; zelf mijn veters kunnen strikken; stabiel blijven staan; beter stukjes kunnen lopen en weer lucht hebben; 7 kledingmaten kleiner te kunnen dragen, dat vergeet ik nooit. Ik ben een tevreden en gelukkig mens geworden en dat allemaal zónder maagverkleining.


Nog even en ik ga naar fase 2 en dan 3 en dan weer normaal eten, maar normaal zal voor mij NOOIT meer in het oude vluchtpatroon zijn van eten, maar ik ben ervan overtuigd dat ik in deze maanden van afvallen me ook veel bewuster ben geworden van hoe ik het in de toekomst moet gaan doen, want ik wil nooit meer zo dik worden.


Tegen de diëtiste in het ziekenhuis die tegen mij zei: ‘Ik weet zeker dat ik u terugzie voor een operatie,“ zou ik willen zeggen: "Kijk me nu eens en dat zonder maagverkleining!"


Ik ben zó blij dat ik hulp gezocht heb bij José van Mijn eigen Lijn, want alleen was me dit nooit gelukt; maar ik ga het wel alleen volhouden door me bewust te blijven van wat ik eet en ook door het lezen van etiketten. Ik hoop dat mijn verhaal ook voor mensen met veel overgewicht een vorm van inspiratie kan zijn door na het lezen de telefoon te pakken en te kiezen voor een gezonder leven. 


Gewoon doen! Je verdient het! 

Je bent altijd de moeite waard en bent sterker dan je denkt!


Update 8 september 2017:

“Ik ben vanmorgen bij de longarts geweest en weer een longfunctie test gehad en zit voor hun in het groene gebied d.w.z.: geen COPD patiënt meer! Mag gaan proberen met de medicatie voor mijn longen te gaan minderen en als het goed blijft gaan eventueel stoppen! Volgend jaar krijg ik weer een test voor de slaap apneu en nu mag ik ook gaan proberen minder gebruik te maken van mijn apneu apparaat.

Het mooiste compliment was dat hij zei: "Mevrouw, ik heb zelden zo'n verbetering van de longen gezien bij mensen dan bij U!” Dat had zeker te maken met het gewichtsverlies volgens hem!

En weet je wat mijn gewicht was dec 2015: 147 kilo… Ik heb hem even verteld hoe ik (-65 kg!) “het” gedaan had, want hij zag in mijn dossier dat mijn maagverkleining mislukt was en wilde weten hoe ik zoveel afgevallen was.. Hij vond het knap!”


Marleen Jansen, Waalwijk.

Marleen Jansen Voor Mijn eigen Lijn

Marleen Vóór Mijn Eigen Lijn

Marleen 40 kilo Kwijt Mijn Eigen Lijn

Marleen Tijdens Mijn Eigen Lijn

Marleen Na Mijn Eigen Lijn

Marleen Ná Mijn Eigen Lijn