Koolhydraatarm leven

Kunnen we koolhydraatarm leven?

Gezonde voeding bestaat uit eiwitten, koolhydraten en vetten. Koolhydraten zitten in alle producten die suiker, fructose, glucose en meel bevatten. Alle koek, snoep, brood, pasta, rijst bestaan vooral uit koolhydraten. Zij horen dus juist niet bij een koolhydraatarm dieet. Koolhydraten worden tijdens de spijsvertering direct omgezet in glucose, die we gebruiken als brandstof. Een efficiënt systeem, we hebben er weinig van nodig. En toch eten we er juist teveel van! Daarom is het volgen van het koolhydraatarm dieet Mijn eigen Lijn een aanrader!

Het teveel aan glucose (koolhydraten) slaat het lichaam op als vet; reserve voor als we een keer niet te eten hebben. Maar dat was van toepassing toen we nog oermensen waren, zij leefde een koolhydraatarm leven.
Is het koolhydraatarm dieet goed voor je lijf? Ja, je hebt maar heel weinig koolhydraten nodig om goed te functioneren, veel minder dan we dagelijks binnen krijgen. Als je een koolhydraatarm dieet volgt, dan eet je weer zoals de natuur het heeft bedoeld. Koolhydraten zoals we nu vaak eten, kunnen we niet verwerken. Ons lichaam raakt overbelast en wordt ziek. Het is voor iedereen beter om het koolhydraatarm dieet Mijn eigen Lijn te volgen.
Veel mensen zijn verslaafd aan koolhydraten, voortdurend hongerig en willen steeds opnieuw koolhydraten eten. Zelfs na het eten!

Het koolhydraatarm dieet van Mijn eigen Lijn helpt!
  • Hoe ontstaat het? Koolhydratenverslaving ontstaat als je insulinehuishouding niet meer optimaal werkt. De één heeft daar meer aanleg voor dan de ander. Een koolhydraatarm dieet kan de oplossing zijn en een meer verzadigend eiwitdieet. Een slechtwerkende insulinehuishouding zit vaak in de familie, je ziet dat vaak veel familieleden overgewicht hebben.
  • Start met het koolhydraatarm dieet van Mijn eigen Lijn
    Het is belangrijk om via het koolhydraatarm dieet af te kicken tot 20-30 gram koolhydraten per dag met behulp van het eiwitrijk dieet Mijn eigen Lijn en daarna langzaam weer op te bouwen tot een gezonder eetpatroon met gezonde voedingen de hulp van uw coach van Mijn eigen Lijn. Met een gezonde hoeveelheid koolhydraten belast je je insulinehuishouding zo min mogelijk en het voorkomt veel schade voor je gezondheid. Het koolhydraatarm dieet of proteïne dieet van Mijn eigen Lijn helpt je om verantwoord afvallen mogelijk te maken.

Diabetes

Een verstoorde insulinehuishouding ook wel genoemd insulineresistentie, hyperinsulinemie of metabool syndroom wordt gezien als het voorstadium van diabetes. Het koolhydraatarm dieet van Mijn eigen Lijn is gezonde voeding waarmee gezond afvallen voorop staat met koolhydraatarm eten, zie voor tips het koolhydraatarm dieet weekmenu.

Hoe eet je minder koolhydraten?


Maaltijden met brood, aardappels, pasta en rijst bevatten veel koolhydraten, dus je moet je maaltijden anders samenstellen. Stap over op een koolhydraatarm dieet en meer vullend eiwitdieet van Mijn eigen Lijn. Een maaltijd bestaande uit vis, kip of gevogelte, vlees, aardappels en groenten, maak je LowCarb (koolhydraatarm dieet) door de aardappels weg te laten en te vervangen door groentepuree of een lekkere salade. Brood kan je gewoon weglaten, hartig beleg, sla of een omelet of uitsmijter smaakt prima zonder brood. Je kunt ook kiezen voor (echt!) LowCarb en eiwitrijk (verzadigend) brood van ketogeen dieet Mijn eigen Lijn.
  • Als je stopt met veel koolhydraten eten en start met het koolhydraatarm dieet van Mijn eigen Lijn, dan schakelt je lichaam over op een vetverbranding. Op zich geen probleem, maar door al die koolhydraten die je gewend was, moet je lichaam moeite doen om die vetverbranding goed op gang te krijgen. Waar je last van kan krijgen (maar dat hoeft niet) is hoofdpijn, vermoeidheid, slaapproblemen, spierpijn, obstipatie of stemmingswisselingen. Veel water drinken helpt bij het ontgiften. Je huid zal zich ook aanzienlijk verbeteren doordat je het koolhydraatarm dieet volgt. Je vertraagt de huidveroudering enorm door je lichaam niet meer te belasten met teveel koolhydraten. Ook kan je adem minder fris ruiken. Dat komt omdat je bent overgestapt op een vetverbranding, de zogenaamde ketose; daar komen ketonen bij vrij, die hebben een typische geur. Drink vooral veel water. Ook dit wordt langzaam minder.
  • Geen verzadiging zonder koolhydraatarm dieet Mijn eigen Lijn
    Bij een verstoorde insulinehuishouding komt het signaal, dat je genoeg hebt gegeten niet meer door. Vandaar dat je soms eindeloos dooreet, zonder je verzadigd te voelen. Soms zelfs, tot je er misselijk van bent. Door je sterk schommelende bloedsuikerspiegel ben je steeds opnieuw hongerig.

Uit onderzoeken blijkt het koolhydraat arm dieet Mijn eigen Lijn een goede methode om je gewicht onder controle te houden. Snel, makkelijk en verantwoord afvallen en om die kilo’s eraf te houden, kan dat het best met het kwalitatief verbeterde eiwitrijk dieet en koolhydraatarm dieet zoals Mijn eigen Lijn. We zien altijd verbluffende resultaten, binnen heel korte tijd. Prettig daarbij is dat je heerlijk kan eten, er is zoveel keuze!

 
Start met het koolhydraatarm dieet Mijn eigen Lijn en je zult je al snel heel veel beter voelen, minder hongerig, stabieler, energiek en vooral slanker! De resultaten van dit koolhydraatarm dieet zijn steeds opnieuw weer spectaculair! Omdat je niet steeds hongerig bent en er zoveel keuze is, is het heel makkelijk vol te houden om het koolhydraatarm dieet Mijn eigen Lijn te volgen.

Veel artsen onbekend met koolhydraatarm dieet


Artsen leren in hun opleiding maar weinig over voeding. Als je huisarts weinig kennis van het koolhydraatarm dieet (LowCarb) heeft en het je misschien zelfs afraadt, dan zou je kunnen afspreken dat je de eerste maanden met enige regelmaat langskomt voor controles. Dit is de beste manier om je arts iets te vertellen over het nut van het koolhydraatarm dieet Mijn eigen Lijn.

 
Reactie plaatsen