Koolhydraatarm eten

Koolhydraatarm eten is een uitstekende manier om snel gewicht te verliezen. En door te kiezen voor de afslankproducten van Mijn eigen Lijn is een koolhydraatarm dieet ook nog eens een stuk makkelijker vol te houden.

Waar vinden we de koolhydraten?


Koolhydraten zitten in heel veel producten die we dagelijks eten. Voedingstoffen met een grote hoeveelheid koolhydraten zijn suikers, granen, zetmeel, alcohol, lactose en vezels. Deze voedingsstoffen zitten op hun beurt dan weer in pasta, aardappelen, rijst, brood en noedels.
Maaltijden met brood, aardappels, pasta en rijst bevatten dus veel koolhydraten. Om koolhydraatarm te eten moet je je maaltijden dus anders moeten gaan samenstellen.

Wat dan wel?

We weten nu waar de koolhydraten in zitten en wat we beter niet kunnen eten. Maar wat kunnen we dan wel met een gerust hart eten, als ze koolhydraatarm willen eten? Het internet staat vol met koolhydraatlijsten en andere overzichten, maar voordat je nu ieder product gaat opzoeken volgt hier een globaal overzicht van de belangrijkste producten met weinig koolhydraten die prima passen in een koolhydraatarm dieet:
 • Noten, zaden en pitten
 • Vis, vlees, ei en gevogelte
 • Groente en (een beetje) fruit
 • Natuurlijke oliën
 • Peulvruchten en kiemen van groente en zaden en
 • Kruiden en specerijen

De koolhydratenlijsten zijn echter absoluut niet overbodig. Wij raden je aan om onze koolhydratenlijst in acht te nemen, want binnen de categorieën kunnen de verschillen nog oplopen. Doperwten bevatten bijvoorbeeld 5 keer zoveel koolhydraten als andijvie.

Eet je koolhydraatarm dan zal je menu dus voor een groot deel gaan bestaan uit vlees, vis, eieren, groenten, fruit, kaas, olijven, noten, zaden en vetten. Om je een idee te geven wat dit in de praktijk betekent: normaal gesproken eetje ’s avonds bijvoorbeeld aardappelen, vlees en groente. Vervang nu de aardappelen door de rijst, pastaá of koolhydraatarme aardappelpuree van Mijn eigen Lijn en voila!

Koolhydraatarm eten met Mijn eigen Lijn:

Mijn eigen Lijn heeft een zeer uitgebreide lijn van koolhydraatarme producten. In onze dieet web shop vind je alles om snel de overtollige kilootjes te verliezen.. Van shakes, soepen,  pannenkoeken, omeletten, spaghetti, pizza, tot warme dranken en complete warme maaltijden en aanvullende voedingssupplementen, je kunt het allemaal eenvoudig bestellen in onze shop. Wij importen en distribueren zelf onze producten en garanderen je de beste kwaliteit, waarmee je snel en verantwoord af zult vallen.

Tips en trucs om koolhydraatarm te eten:
 • Zorg dat je niet makkelijk kunt afwijken van je programma. Wat je niet in huis hebt kun je ook niet pakken, doe alle koolhydraatrijke producten de deur uit.
 • Koop voldoende vervangende producten. Het dieet moet prettig blijven, daarom hebben we bij Mijn eigen Lijn ook snacks en koekjes e.d. in ons assortiment. Krijg je dan toch een moeilijk moment, dan kun je bijvoorbeeld een koolhydraatarme reep of wafel als tussendoortje nemen.
 • Bereid je goed voor. Je wilt het dieet met plezier volgen en niet halverwege opgeven. Afwisseling is hierbij het toverwoord. Verzamel dus voldoende lekkere en makkelijke recepten, op onze website vind je er een aantal.
 • Drink voldoende, dit helpt tegen een eventueel hongergevoel en zorgt voor een soepele afvoer van de afvalstoffen die in je lichaam ontstaan bij het dieet.
 • Blijf alert op wat je eet. Maak het uzelf gemakkelijk en val snel en verantwoord af door enkel gezonde producten en gerechten te eten. De afslankproducten van Mijn eigen Lijn bieden je hierbij de helpende hand.
Reactie plaatsen