Gezond voedsel in een eiwitrijk dieet

Het eiwitrijk dieet van Mijn eigen Lijn bevat alles wat je nodig hebt om snel en verantwoord af te vallen. Onze producten zorgen voor een evenwichtige en gevarieerde voeding, maar je kunt natuurlijk ook zelf voor je eiwitrijke eten zorgen.

In de beginfase van ons eiwitrijk dieet gebruik je nog strikt onze eiwitrijke producten, maar in latere fasen wordt dit afgebouwd. Hoe verder je komt in ons dieet, hoe meer vrijheid je dus krijgt in je voedselkeuze. Op onze website vindt je diverse recepten die passen binnen je dieet.

Eiwitten, een overzichtMisschien heb je geen zin in recepten van anderen en wil je zelf een menu samenstellen. Hiervoor moet je weten wat de belangrijkste eiwitrijke producten zijn. Wij geven je hier geen uitputtende lijst, maar wel een overzicht van de belangrijkste eiwitproducten. Eiwitten kun je in twee groepen indelen: dierlijke en plantaardige eiwitten.

Dierlijke eiwitten:


 • Vis
  Vis bevat tussen de 6 en 18 procent eiwitten en behoort tot het gezondste eiwitrijke voedsel. Het spierweefsel van vissen bevat relatief weinig bindweefseleiwitten en is daarom erg goed verteerbaar. Niet alleen vis, maar ook schaaldieren en schelpdieren bevatten heel veel eiwitten. Zowel vis als schaal- en schelpdieren behoren dus tot het eiwitrijke voedsel en zijn daarom toepasbaar binnen een eiwitrijk dieet.
 • Vlees
  Vlees is uitstekende eiwitrijke voeding. Let echter wel op welk vlees je eet. Veel vleesproducten zijn tegenwoordig bewerkt en kunnen erg veel ongezonde verzadigde vetten en transvetten bevatten. Mager vlees is het meest aan te raden.
 • Zuivel
  Zuivel bevat volop melkeiwitten en behoort dan ook tot de eiwitrijke voeding. Men is het er echter over eens dat zuivel niet per definitie gezond is vanwege de hoge concentratie verzadigde melkvetten. Je kunt daarom beter onze eiwitrijke shakes of desserts nuttigen of sojamelk. Zuivel is overigens niet per definitie ongezond. Wil je per se zuivel gebruiken zorg er dan voor dat het magere producten zijn.
 • Eieren
  Het lijkt een open deur, maar inderdaad, eieren zijn zeer rijk aan voedingseiwitten. Eieren bevatten echter ook behoorlijk wat vetten en cholesterol. Over het algemeen wordt daarom afgeraden om meer dan 1 ei per dag te eten. Inmiddels onderscheiden we echter LDL- en HDL-cholesterol en zou het totaal aan voordelen van eieren weleens kunnen opwegen tegen de nadelen van cholesterol. Bij Mijn eigen Lijn mag men 2 eieren eten per dag, maar dan wel alleen het eiwit, dus zonder de dooier.

Plantaardige eiwitten:


 • Groenten
  Je denkt misschien niet direct aan groenten als eiwitrijke producten, maar bepaalde groenten behoren wel degelijk tot de eiwitrijke voeding. Vooral bonen en peulvruchten zijn eiwitrijke groenten, maar bevatten vaak weer wat meer koolhydraten.
 • Fruit
  Binnen veel eiwitrijke diëten wordt fruit verboden, omdat het nu eenmaal erg veel suikers bevat. Fruit bevat echter veel vitamines, mineralen en voedingsvezels. In onze webshop kan je echter zeer goede voedingssupplementen vinden.
 • Zaden, noten, granen en kiemgroenten
  Onze voorouders aten al noten en zaden en dit voedsel past nog steeds zeer goed in een eiwitrijk dieet. Noten zorgen bovendien voor een lager cholesterolgehalte, waarschijnlijk door het hoge gehalte aan onverzadigde vetten .

Met het eiwitrijk dieet van Mijn eigen Lijn, met gezond voedsel naar je ideale gewicht.
Reactie plaatsen