Eiwitrijk dieet

Het eiwitrijk dieet is het beperkt eten van koolhydraten en het bevordert het tot zich nemen van eiwitten met als doel het stimuleren van de vetverbranding. Het is bij een eiwitrijk dieet belangrijk dat je weinig koolhydraten consumeert en gezonde vetten nuttigt. Het eiwitrijk dieet is makkelijk vol te houden omdat minder snel een hongerig gevoel teweeg wordt gebracht. Doordat er snel een verzadigd gevoel ontstaat heeft een persoon die het eiwitrijk dieet volgt minder eten nodig op een dag.

Het is in feite het aanleren van een ander eetpatroon. Je eet meer eiwitten terwijl je de koolhydraten op een laag pitje zet. Omdat de koolhydraten, die je nu in mindere mate consumeert, eerder op zijn, gaat je lichaam naast eiwitten je vetreserves aanspreken als energiebron. Je raakt in de vetverbranding en verliest gewicht. Dat heet ketose.

 

Wetenschappelijke Onderzoeken Eiwitrijk Dieet

Onderzoeken tonen aan dat eiwitten het hongergevoel beter stillen dan zowel koolhydraten als vetten (American Journal of Clinical Nutrition). Het eiwitrijk dieet heeft wetenschappelijk aangetoond een positief effect te hebben op gewichtsverlies. Micronutriënten zoals vitamine C, A, D zijn ook vereist voor een effectief gewichtsverlies programma ( Nutrition and Food Science, 2013). In een studie in het American Journal of Clinical Nutrition, werden respondenten op een eiwitrijk dieet gezet, waarin respondenten hebben gemeld dat zij:
  • Minder hongergevoel ervaren
  • Gewicht verloren.  (American Journal of Clinical Nutrition, 2005; vol 82: pp 41-48)

Uit een andere studie uit het Journal of Nutrition  die een dit dieet combineerde met lichaamsbeweging is bovendien gebleken dat  de respondenten in die studie:
  • Een toename van gewichtsverlies hadden.
  • Een verbeterde vetpercentage van het lichaam.
  • Een verbeterd vetgehalte in het bloed.

Er zijn vooralsnog, op dit moment, geen nadelen bekend van deze manier van diëten. Zoals eerder vermeld is het van belang om de juiste Micronutriënten te consumeren om effectief te werk te gaan tijdens het aanleren van een gezonder eetpatroon. Zie voor meer informatie ook proteïne dieet.

 

Waarom werkt het eiwitrijk dieet zo goed?

Met een eiwitrijk dieet is het mogelijk om snel gewicht te verliezen. Het is bovendien geschikt voor mensen die spiermassa willen trainen. Het dieet bevat eiwit als belangrijke bouwsteen voor de spieren en kun je gewicht verliezen zonder afbreuk te doen aan je spiermassa.

Het eiwitrijk dieet; voeding

Het eiwitrijk dieet is tevens het aanleren van een andere eetpatroon op basis van hoogwaardig geselecteerde producten van Mijn eigen Lijn. Het heeft zich wetenschappelijk en in de praktijk bewezen. Meerdere mensen gingen je al voor: zie ervaringen.  De voeding bestaat voornamelijk uit een geselecteerd aanbod van Mijn eigen Lijn producten. Warme maaltijden, snacks, warme en koude dranken, repen, pizza’s, pannenkoeken, soepen, brood, toast enz. Voor een uitgebreid productaanbod van het eiwitrijk dieet kun je terecht op de Mijn eigen Lijn webshop: www.mijneigenlijnshop.nl.

Deskundige begeleiding


Als je gaat starten met dit dieet is het van belang om je te laten begeleiden bij een van Mijn eigen Lijn filialen die het eiwitrijk dieet hanteren. Mijn eigen Lijn biedt aan al haar klanten deskundige begeleiding specifiek voor jou op maat.

Neem contact op met een deskundig adviseur om de mogelijkheden te bespreken voor jou om met het eiwitrijk dieet Mijn eigen Lijn te starten. Mijn eigen Lijn heeft geen wachttijden en je kunt vandaag al een afspraak maken om te starten met het proteïne dieet.

Mensen ervaren:
  • Minder hongergevoel
  • Gewichtsverlies
  • Verbeterd vetpercentage
  • Zijn energieker en fitter.

Wil je ook verantwoord afvallen? Neem gerust contact met ons op.

 

Liedeke
Door

Liedeke

op 17 Aug 2017

Ik ben erg tevreden nu ik ben overgestapt op een eiwitrijk dieet. Fantastisch!

Reactie plaatsen