Met dit receptenboek, met Mijn Eigen Lijn recepten, wordt afvallen een feestje!
Gratis Download

Page content

Gezond afvallen

Gezond afvallen

Gezond afvallen

Gezond afvallen is in theorie simpel: door minder energie binnen te krijgen dan je verbruikt, neemt je gewicht af. Om gewichtsverlies te bereiken zijn er 3 spelregels. Ze zijn allemaal belangrijk om gezond afvallen mogelijk te maken: Om te werken aan een goed gewicht, moet je weten wat gezonde voeding is. Daarvoor is er de Schijf van Vijf. Gezond afvallen kan op meer manieren. Als je eet volgens de Schijf van Vijf heb je in beginsel een gezond eetpatroon. Je eet producten, die je elke dag nodig hebt, om voldoende van alle benodigde voedingstoffen binnen te krijgen. Dan kom je een stap dichterbij.

Gezond afvallen

Kies voor gezond afvallen

Belangrijk bij het afvallen is, dat je moet weten dat eten en drinken energie leveren. Dat zit in vetten, koolhydraten, eiwitten en zelfs alcohol. De producten van het ketogeen dieet van Mijn eigen Lijn bevatten heel weinig of nauwelijks koolhydraten en vetten, zijn van natuurlijke, plantaardige (soja) eiwitten gemaakt en hebben een hoog biologische waarde.  Bij gezond afvallen geldt niet alleen hoeveel je eet, maar ook wát je eet. Dat heeft dus invloed op het aantal koolhydraten dat je binnenkrijgt. Het is goed om producten met veel vet, met veel suiker en met alcohol te laten staan. Neem eens een vervangend product van het koolhydraatarm dieet Mijn eigen Lijn bijvoorbeeld. Keuze genoeg. Dan is gezond afvallen snel binnen handbereik.

Gezond afvallen betekent ook extra’s vermijden

Voor gezond afvallen heb je ongezonde tussendoortjes, zoals snoep, koek of gebak, niet nodig. Je kunt beter alle extra’s mijden. Of je neemt een tussendoorproduct van het eiwitdieet Mijn eigen Lijn, makkelijk en verantwoord! Als je toch trek krijgt, kun je beter iets nemen dat minder koolhydraten bevat. Denk daarbij aan snacktomaatjes, komkommer, een (bruine, koolhydraatarme) boterham met kipfilet of een product van het koolhydraat arm dieet Mijn eigen Lijn. Zo kun je gemakkelijker gezond afvallen. Bij gezond afvallen is koolhydraatarm eten en daarbij een eiwitrijk dieet, het belangrijkste. Je hebt een verzadigend gevoel en je kunt hierdoor beter op gewicht blijven.

Regelmatig eten

Afvallen begint met minder te eten en met meer regelmaat. Dat betekent dat je verdeeld over de dag 3 hoofdmaaltijden eet: het ontbijt, de lunch en het avondeten, met 2 gezonde tussendoortjes. Door regelmatig te eten geef je hongergevoel minder ruimte en krijg je minder de neiging om de verkeerde tussendoortjes te pakken. Bij het eten van de gezonde voeding en verantwoorde tussendoortjes van het eiwitdieet van Mijn eigen Lijn is het makkelijk vol te houden! Snackgroenten of een eiwitrijk product (bijvoorbeeld een reep of wafel) van het proteïne dieet Mijn eigen Lijn. Lekker en honger stillend. Hierdoor krijg je veel minder koolhydraten binnen.

Gezond afvallen betekent ook: Rustig eten

Wat ook helpt is met aandacht en rustig te eten. Even weg van je werk of werkplek en in alle rust je maaltijd aan tafel eten. Probeer ook wat minder in 1 keer op te scheppen, ook dat helpt. Gezond afvallen betekent dus ook met kleinere happen eten en door goed te kauwen op je voedsel. Zo krijgen je hersenen veel meer smaakprikkels te verwerken en krijg je ook eerder een vol gevoel.

Beweging hoort erbij

Bewegen hoort natuurlijk ook bij gezond afvallen en is belangrijk om fit en gezond te blijven. Het helpt bij gezond afvallen, maar meer bewegen en hetzelfde blijven eten is geen oplossing. De coaches van het proteïne dieet Mijn eigen Lijn leren u verantwoord afvallen en leren u tevens een gezonder eetpatroon aan om op gewicht te blijven.

Dat je met het koolhydraat arm dieet van Mijn eigen Lijn in een vetverbranding zit, ketose genaamd, gaat het allemaal een heel stuk gemakkelijker!

Veel bewegen

Naast de gezonde voeding van het koolhydraatarm dieet weekmenu van het ketogeen dieet Mijn eigen Lijn is sporten aan te raden om gezond gewicht te bereiken. Alles waar je hart sneller van gaat kloppen telt mee om gezond afvallen te bevorderen. Het beste is om (meer) beweging op te nemen in je dagelijkse routine. Dan houd je het beter vol!

Comment Section

0 reacties op “Gezond afvallen

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.