Met dit receptenboek, met Mijn Eigen Lijn recepten, wordt afvallen een feestje!
Gratis Download

Page content

Mijn eigen Lijn ís géén dieet

Mijn eigen Lijn ís géén dieet

Als je aan een dieet denkt, denk je meteen aan tekorten voor je lichaam. Je zet jezelf op een rantsoen waarbij je lichaam reageert alsof het gebeten wordt: het houdt krampachtig alle stoffen vast en wil niets “afgeven”.

Of je jezelf nu op een 1000, 1200 of 1500 calorieën dieet zet. Of je probeert het zogenaamde “brooddieet”, het “ziekenhuisdieet”, of je volgt het “Atkins dieet” of het “Montignac dieet”, of wat dan ook. Je valt er wel mee af maar je komt weer net zo hard, zo niet méér aan en dat willen we juist niet!

We hebben het hier over het zogenaamde jo-jo effect. Maar in feite doe je dat zelf. Je leert namelijk je lichaam om in tijden van bezuiniging (je lijnen) om zich aan te passen aan de noodtoestand. Je leert je lijf om met minder genoegen te nemen. Zo erg zelfs dat je denkt dat je al dik wordt van het kijken naar een glas water! (Bij wijze van spreken).afvallen zonder dieet, weegschaal

Maar het is wel zo. Je eet steeds minder en moet er, naarmate de jaren verstrijken, steeds meer moeite voor doen om nog een beetje af te vallen. En dat duurt meestal zó lang en daar moet je zoveel voor doen (en laten) dat de moed je in de schoenen zakt.

 

Mijn eigen lijn is geen dieet, maar een eetprogramma waarbij je lichaam alles krijgt wat het nodig heeft:

  • Hoogwaardige biologische eiwitten voor het onderhoud van al je spieren. (en wees daar zuinig op, want je hart is ook een spier!)
  • Groenten volgens de toegestane groentelijst (en dat zijn er heel wat); voor de vitaminen en mineralen, voor de kleur en de bite en het oog wil ook wat.
  • Voedingssupplementen voor de tekorten. Bijvoorbeeld een goede Multi Vitamine aangepast aan jou. Je mag geen fruit i.v.m. de fruitsuikers; Calcium/Magnesium al dan niet met Vit D en K. Als goede ondersteuner van dit eetprogramma maar ook ter voorkoming van botontkalking (zeker als vrouw boven 40-45 jaar). Kelp als ondersteuning voor de schildklier. (want je mag geen “gewoon” brood wat Jodium bevat). Kalium, omdat je meer gaat plassen en meer Kalium verliest wat moet worden aangevuld en nog O Marine capsules wat als voordeel heeft dat het snel in je lichaam wordt opgenomen. Een soort opkikkertje omdat je meer zouten verliest door het meer plassen.
  • Je drinkt dagelijks 2 liter water en/of kruidenthee zodat alle afvalstoffen makkelijk je lichaam kunnen verlaten

Je lichaam krijgt alles binnen wat nodig is en ervaart geen tekorten; je lijf heeft daarom zeker niet het idee dat het aan het lijnen is of op rantsoen wordt gezet. Je lichaam zoekt een andere energiebron voor de verbranding. Na enkele dagen zit je in de vetverbranding (ketose) en verlies je je opgeslagen vetten! En dat is nou juíst wat je wil.

afvallen zonder dieet, overgewicht

Op gewicht blijven, zonder dieet

Natuurlijk is het een goede zaak om langzaam op te bouwen als je op je gewenst gewicht bent. Langzaam weer “gewoon eten” met gezonde gevarieerde voeding wat eiwitrijk en koolhydraatarm blijft zodat je makkelijker op gewicht kunt blijven. De coaches van Mijn eigen Lijn leren je hoe je dat kunt doen.

Verleidingen…

Het blijft altijd een issue om op een gezonde manier op gezond gewicht te blijven. Iedereen heeft verjaardagen, lunches en dinertjes, vakanties, recepties en andere geneugten, waarbij je niet altijd rekening kunt of wilt houden met wat “goed” is of niet. Ook als men ouder wordt, in de overgang komt, minder actief wordt, heb je in principe minder “brandstof” nodig, waardoor je jezelf steeds tot de orde moet roepen wil je niet alsnog langzaam weer aankomen.mijn eigen lijn producten

Ook dan kun je weer terugpakken naar het principe van Mijn eigen Lijn. Een paar weken even het programma volgen. 1
of 2 producten van Mijn eigen Lijn op een dag, zodat je jezelf kunt corrigeren door een paar kilo af te vallen. En zeg nou niet dat het moeite kost want Mijn eigen Lijn heeft een zeer groot assortiment producten die eiwitrijk, koolhydraatarm én lekker zijn!

Wil je ook snel maar vooral verantwoord afvallen? Zónder honger en zónder tekorten? Met véél variatie in eiwitrijke en koolhydraatarme producten van zeer goede kwaliteit? Neem dan contact op met een filiaal/verkooppunt van Mijn eigen Lijn in je buurt of bestel makkelijk via de webshop www.mijneigenlijnshop.nl

En heb je nog vragen? Neem gerust contact op!

 

Comment Section

1 reactie op “Mijn eigen Lijn ís géén dieet


Door Marie de Jonge op 25 maart 2021

Het blijft een lastig thema, gewichtsbeheersing. Diëten en afvallen heb ik ook vaak geprobeerd maar dat had nooit het gewenste lange termijn effect. Ik geloof dat het vooral gaat om je mindset en levensstijl die je moet veranderen. Coaching kan daarbij natuurlijk goed helpen.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.