Met dit receptenboek, met Mijn Eigen Lijn recepten, wordt afvallen een feestje!
Gratis Download

Page content

Afvallen met chocolade?

Afvallen met chocolade?

Het woord ‘afvallen’ roept bij veel mensen spontaan kriebels en zweetparels op. De eerste paar dagen, misschien zelfs weken, ga je lekker en voortvarend aan de slag. De ponden en misschien zelfs kilo’s vliegen eraf. Maar na een tijdje hunker je weer naar die tussendoortjes en zoetigheden.  Je wil graag gezond afvallen maar sommige producten zijn gewoon zó moeilijk te weerstaan. Je vergrijpt je een aantal keren aan wat ‘verkeerde’ snacks en je geeft de moed niet snel daarna alweer op. Het heeft toch geen zin, denk je misschien.

Maar heb je weleens gehoord van afvallen met chocolade? Dat klinkt toch te mooi om waar te zijn? Zou dat je misschien kunnen helpen om het wél vol te houden? Veel diëten lopen namelijk op niets uit omdat we onszelf álles ontzeggen. Dit terwijl dit vaak helemaal niet nodig is, zeker niet bij een eiwitrijk dieet.  Je kunt best af en toe even lekker genieten van iets heerlijks en daarnaast verantwoord afvallen. Zélfs met een beetje chocolade.

Afvallen met Chocolade

Voor- en nadelen van het eten van chocolade

Misschien heb je het weleens eerder gehoord maar chocola heeft best wat voordelen. Vooral pure chocolade heeft een hoop positieve eigenschappen. Pure chocolade is eigenlijk de beste vorm van chocolade die je kunt nemen. Het is goed voor de bloedvaten, bevat goede antioxidanten en er zit minder suiker in dan in melk– en witte chocolade.

Waar je aan de andere kant wel rekening mee moet houden is dat chocolade gewoonlijk veel calorieën bevat. Er zit gewoonlijk veel suiker in chocola en dat heeft een negatief effect op je gewicht. Als je dus producten met chocolade overweegt te eten, let dan goed op wélke producten je neemt. Zoek bijvoorbeeld naar een gevarieerd weekmenu, waar gezonde voeding, afgewisseld wordt met lekkere tussendoortjes.

Chocolade dieet

Vestig je hoop op caloriearme chocolade producten

Maar, gelukkig, er is hoop! Er zijn namelijk een heleboel producten op de markt die weinig calorieën bevatten maar toch chocolade-smaak, stukjes of extracten bevatten. Er is zelfs een speciaal chocolate slim voedingssupplement op de markt. Maar er zijn ook een hoop tussendoortjes beschikbaar. Gewoon, voor onderweg of thuis. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke chocolade-drank? Veel dieetproducten met extra toegevoegde proteïnen bestaan in een variant met chocoladesmaak, zoals bijvoorbeeld deze heerlijke chocolade caramel desserts. Grote kans dat als je je de hele dag verheugd op zo’n heerlijke snack, je de dag makkelijker volhoudt. Zo kun je jezelf op een verantwoorde manier verwennen. Heb je vaak trek onderweg? Kom je in de verleiding om even snel iets te kopen bij het benzinestation of het winkeltje op het station? Zorg dan dat je altijd iets bij je hebt om je snelle trek te stillen, zoals deze chocolade-caramel-pinda repen.

Langer volhouden door goed in te plannen

Ontzeg jezelf dus niet ál het lekkers. Als je gelukkig wordt van een beetje chocola per dag en jij je gezonde leefstijl daardoor langer kunt volhouden, bouw dan dit soort kleine tussendoortjes in! Misschien heb jij die behoefte iedere dag, misschien heb je genoeg aan om de dag of zelfs eens per week.

Hopelijk kun je door middel van de heerlijke tussendoortjes, je dieet langer volhouden. Nog steeds moeite met het volhouden van je dieet? Lees dan ook eens dit artikel op onze website: ‘Wat als… het even tegenzit met afvallen!

Comment Section

0 reacties op “Afvallen met chocolade?

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.