Met dit receptenboek, met Mijn Eigen Lijn recepten, wordt afvallen een feestje!
Gratis Download

Page content

Afvallen en alcohol

Afvallen en alcohol

Afvallen en alcohol; gaat dat samen?              

Afvallen en alcohol

Afvallen en alcohol…je kent dat wel, het is allemaal zó gezellig, samen lunchen, met ’n wijntje, kom ff langs dan gaan we even naar de stad, doen we een terrasje? Of kom je gezellig op mijn verjaardag? Wat wil je drinken?

Sorry, ik doe even aan de lijn, let op mijn gewicht, tja, daar hoort geen wijntje of biertje bij…

Ach joh, doen niet zo ongezellig! Eéntje kan toch geen kwaad? Nou, vooruit dan, ééntje.

Daar ga je weer met je goeie voornemens. En je let toch op wat je eet? Je hebt vandaag ook goed je best gedaan, dan mag één wijntje toch wel? Dat heb je verdiend hoor. Morgen begin je weer serieus. Maar niet heus.. nog eentje dan maar? Doe niet zo flauw, op een been kun je niet staan. Nou, de laatste dan…

afvallen-alcohol

 

Aan het denken over afvallen en alcohol? Herken je dit? Maar je wilt toch wat gewicht kwijt? Of zit ik nou te zeuren? Je ziet er toch goed uit? En het gaat toch niet om de buitenkant? Je bent toch wie je bent om hóe je bent en niet (alleen) over hoe je eruit ziet? Ten dele waar; weet je nog : “You never get a second chance to make your first impression”.  Zeker voor mannen geldt dat als ze voor de eerste keer een vrouw ontmoeten. Nou ja, poets de vrouwen ook niet uit: ook zij  kijken naar hoe een man eruit ziet en natuurlijk ook hoe hun uitstraling is, hoe ze kijken, hoe ze doen. En als je je niet lekker in je vel voelt, dan straal je dat ook uit. Ga je je verhullen in een goed afgekleed jurkje of iets dergelijks zodat je nog redelijk uit de verf komt? Tja, wat een gedoe allemaal hé? En waar doen we het allemaal voor? Als je toch tevreden bent met jezelf dan is het toch goed? En anders doe je er wat aan. Maar dat valt niet mee (zucht).

afvallen alcohol

Gewoontes

Weet je dat veel van ons gedrag, dus ook het drinken van een wijntje of biertje, het opsteken van een sigaretje en zo meer gewoon een gewoonte is? Het sluipt erin… Moeilijk te doorbreken denk je, maar niets is minder waar. Het is en blijkt toch een kwestie van het gewoon (NIET) doen, begin bij de eerste dag, dan dag 2, dan een week en dan verder en hou vol dan ben je best trots op jezelf. Zie je wel dat je best zonder kunt? Was allemaal flauwekul dus. Nou, dat is ook niet helemaal waar, maar je moet het wel zelf willen. Doe je het voor een ander dan is het bij voorbaat al gedoemd te mislukken.

Dus? Just do it?

Want er kleven behoorlijk veel nadelen aan dergelijke verslavingen.

Neem nou de alcohol: je wordt wat losser ja, maar dat is meestal toch niet zo gunstig. Je gaat dingen zeggen zonder rem en dat lijkt wel goed en adrem uit je mond te komen maar dat is het niet. Ook voor de mensen in je naaste omgeving is het toch vreemd om je met dubbele tong te horen praten ook al doe je net alsof er niets aan de hand is. Bovendien ruik je uit je mond en val je makkelijker over je eigen voeten heen, maar ja, daar stond net iets stoms in de weg.. of toch niet? 

En roken?

Naast afvallen en alcohol geldt voor het roken: je dénkt dat je het nodig hebt, het wordt of is misschien al járen een gewoonte. Ik ken mensen die beloofd hebben te zullen stoppen wanneer hun eerste kindje werd geboren. Dat kindje is inmiddels 35 plus… ik bedoel maar. En bij een 2e en 3e kind beloven ze weer. Maar niet dus. Weet je hoeveel sigaretten dat zijn al die jaren? Afgezien wat het gekost heeft? En dan heb ik het nog niet eens over geld, hoewel je daar een supersize auto van had kunnen kopen of een prachtige aanbetaling op je huis of hypotheek. Nee, ik heb het over je gezondheid. Met name van je hart- en bloedvaten, je longen, je conditie…

Maar ja, wie ben ik om te mogen oordelen? Zij die zonder zonden zijn werpe de eerste steen

We zijn allemaal mensen met ieder hun eigenaardigheden én zwakheden. Iedereen probeert het zo goed mogelijk te doen inclusief myself. En toch sluipt een en ander erin. Maar gezondheid staat hoog in het vaandel. Vandaar dat we eraan proberen te denken hoe slecht het voor je gezondheid is. Dat afvallen en alcohol niet samen gaan. Want alcohol is ook suiker. Ze gaan niet voor niets de hoeveelheid suikers drastisch terugbrengen in veel levensmiddelen.  Het is bovendien niet goed voor je en gaat de vetverbranding tegen.

Omdat veel mensen “tobben’ met hun drinkgedrag tijdens het afvallen meen ik er goed aan te doen deze blog te schrijven over alcohol en afvallen; hopelijk zet het veel mensen aan eens te gaan nadenken over hun eigen (drink)- gewoonten en wat eraan te doen in hun strijd met de overtollige kilo’s in combinatie met de wijntjes en biertjes, zodat je weet hoe serieus je dit moet nemen om nog langer, gezonder én slanker te kunnen leven!

 

Belangrijk weetje:

Wist je dat ruim 10% van de Nederlanders van 19 jaar en ouder een zware drinker is? Dat wil zeggen dat er minstens één keer per week meer dan vier (bij vrouwen) of zes (bij mannen) glazen alcohol dagelijks worden gedronken!

Proost dan maar! Of alleen in het weekend?!

Het lijkt wel of alcohol maatschappelijk geaccepteerd is, het lijkt zó normaal dat je het doet. Maar vergis je niet: het valt onder (hard)drugs! Daardoor lijkt het allemaal niet zo erg en wordt het niet snel herkend en wordt de grens tussen voor de gezelligheid drinken en probleemdrinken moeilijk. Denk eens aan al die studenten die drinken jarenlang tó much! Vaak als ze klaar zijn met studeren, zijn ze een alcoholist… Dat betekent dat alcohol als harddrug verslavend werkt, je er agressief van kunt worden, dingen kapot kunt maken en het bovendien erg slecht is voor je gezondheid! Dus wanneer men voor de gezelligheid drinkt, bedenk dan ook dat hoe meer men drinkt, hoe minder men in staat is om normaal te blijven functioneren. Je overschat jezelf en kunt dingen gaan doen die je normaal gesproken nooit zou doen.

Geef hieronder jouw mening en/of ervaringen!

Om direct te beginnen met afvallen, kijk in onze webshop voor alle producten!

 

 

Comment Section

0 reacties op “Afvallen en alcohol

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.